Return of the Saint

 1978 - 1979

The Judas Game

England/1978/Jeremy Summers/Ian Ogilvy, Judy Geeson, Olga Karlatos, Maurice Roëves, Mona Bruce m. fl.

Ni år etter at Roger Moore kastet inn håndklet som Simon "The Saint" Templar, rullet produsentene Robert S. Baker og Lew Grade i gang en ny omgang med den globetrottende problemløseren. Hovedrollen ble denne gang spilt av 36 år gamle Ian Ogilvy. Og der forgjengeren for det meste måtte holde seg til studioopptak og arkivbilder fra diverse storbyer, ble det nå filmet på eksotiske locations verden over. Simon Templar (Ogilvy) blir kontaktet av MI6 for å bistå med frigjøringen av spionen Selma Morell (Geeson), som sitter fengslet i Albania. Men, som vanlig i historier som dette, vanskeliggjøres alt av en fiendlig spion i den britiske etterretningen. Ser vi bort i fra den nye bilen, en hvit Jaguar XJS, og en ny innledningssekvens er det imponerende hvor lite tid som brukes på å introdusere et nytt ansikt i hovedrollen. Vi blir bare kastet rett inn i historien, og bedt om å tenke ut resten selv. Og hvorfor ikke? Ogilvy er til tider utrolig lik Moore, og han har en spillestil som oser av at han både har den rette ironiske distansen til det hele, og at han virkelig koser seg i rollen som handlekraftig helt. Denne første episoden spiller mye på de samme naive ideene om øst-europa som treningsleir for terrorister fra alle verdens hjørner, som den da pågående 007-franchisen til Roger'n. Men det er ikke uten et visst glimt i øyet at denne Helgenen ber Secret Service ryke og reise mot slutten.

The Nightmare Man

England/1978/Peter Sasdy/Ian Ogilvy, Joss Ackland, Kathryn Leigh Scott, Moira Redmond, Norman Eshley m. fl.

-Without death, life would be meaningless.

Som i den originale serien begynner hver episode gjerne med en introduksjon av Templar, som gjerne ender opp med at noen sier navnet hans og den illustrerte glorien over hodet hans dukker opp. Det er muligens litt gammeldags i '79, men allerede her i episode 2 skjønner vi at denne sesongen er hakket mørkere og mer actionorientert enn tidligere. Da Simon blir tipset om et attentat mot den italienske ambassadøren til England, starter et kappløp med en svensk leiemorder som kaller seg Günther (Ackland, utstyrt med en serie ville parykker). Mye av attraksjonen i denne episoden er å følge Helgenen gjennom Londons underverden, hvor han møter leiesoldater og våpenselgere på byens østkant. Klimaks på toppen av Big Ben er både spennende og godt regissert.

Duel in Venice

England/1978/Jeremy Summers/Ian Ogilvy, Carole Andree, Maurice Colbourne, Cathryn Harrison, Enzo Fiermonte m. fl.

-There's not enough money in the world to buy Templar's life back.

Såvidt jeg kan huske blir det aldri nevnt hva Simon Templar egentlig tjener pengene sine på. Men det er tydelig at fyren sitter godt i det. Noe som kommer godt fram i denne fantastiske episoden. Helgenen er i Venezia for å møte datteren til en kompis. Under lunsjen deres blir Sally (Harrison) kidnappet av den psykopatiske leiesoldaten Jed Blacket (Colbourne), og Simon får 6 timer på seg til å finne henne i live. Men det er selvsagt Templar selv han vil til livs. Til å hjelpe seg har vår mann kun båttaxisjåføren Claudia (en ultrasjarmerende Andree) og sin egen kløkt og oppfinnsomhet. Og penger, da...Spenningshistorier som foregår over et visst antall timer, kan være så som så. Men denne episoden, innspilt på location i et vinterlig Venezia, er så god at den kunne blitt utviklet til en innbringende spillefilm. Og det hjelper selvsagt på at Ogilvy overbeviser stort som fysisk actionhelt. 

One Black September

England/1978/Leslie Norman/Ian Ogilvy, Prunella Gee, Emily Bolton, Garrick Hagon, Stephen Greif m. fl.

-As the monkey said coming out of the revolving door: 'I think we just lost something'.

Storpolitikk på 70- og 80-tallet ble behandlet på en litt annen måte på TV og film enn i dag. One Black September er ikke akkurat det vi kan kalle balansert eller objektiv, men likevel spennende på sin måte. Templar blir spurt om å hjelpe den israelske kapteinen Leila Sabin (Gee) med å spore opp en avhopper fra Black September-bevegelsen. Samtidig er terroristens (Hagon) gamle kumpaner på jakt etter ham. Som sagt, her er ikke akkurat saken sett fra flere sider, for å si det sånn. Men fine bilder fra London på 70-tallet, og en del god action, bidrar til at vi følger med. Mange av skuespillerne er veteraner fra både James Bond og Pink Panther-seriene.

The Village that Sold it's Soul

England/1978/Leslie Norman/Ian Ogilvy, Maurice Denham, Katia Christine, Tony Calvin, Clelia Matania m. fl.

-There are places in these mountains where time seems to have stopped in the 16th century. Remote valleys where you feel the Medicis and the Borgias still rule.

The Village that Sold it's Soul har en handling og et visuelt uttrykk som gjør den lett å huske. Innspilt i Sermoneta i Italia spiller episoden stort på en gotisk, nesten skrekkfilmaktig stemning som kan minne om flere Dracula-historier vi har sett. Og midt oppe i dette kastes Simon Templar inn. Med lite innledning blir Helgenen vitne til et drap, og da han begynner å stille spørsmål finner han ut at ingen i byen vil snakke med ham. Det vil si, ingen andre enn prins Lorenzo (Denham), som virker å leve i et helt annet århundre. Men som vi vet, det er få saker som ikke kan løses med litt løping, litt slåssing og endel bilkjøring.  

Assault Force

England/1978/Peter Sasdy/Ian Ogilvy, Kate O'Mara, Bryan Marshall, Carolle Rousseau, Burt Kwouk m. fl.

-I have to turn my back, walk away. But then again, it's just something I could never do. A character flaw I guess. Someday it's liable, just liable to get me killed...

Templar er tilbake i storpolitikken igjen. Men denne gang er det litt uklart hvilket land han støtter. Birollene blir spilt av en rekke velkjente asiatiske ansikter fra både James Bond og inspektør Clouseaus verden, deriblant Burt "Kato" Kwouk, og noen av dem har blitt utstyrt med røde stjerner på lua. Men det er så langt vi kommer egentlig. Vår mann blir i hvert fall overtalt til å bistå med kidnappingen av en politiker fra et diktatur i østen. Men da jobben er over skjønner han at han er lurt, og nå får han 24 timer på seg til å rette opp i feilen. Det hersker en litt Wild Geese-aktig stemning over denne episoden. Men selv med TV-budsjett er det relativt imponerende lagd. Ogilvy overbeviser i hvert fall både bak rattet på sin hvite XJS og hengende i vaier langt over bakken. Men det er litt vanskelig å ta Kato seriøst, da...

Yesterday's Hero

England/1978/Roy Ward Baker/Ian Ogilvy, Ian Hendry, Anette Andre, Matthew Ryan, Gerald Flood m. fl.

-And that gun you gave him, what was that for, stirring his tea?

Selv om det på et tidlig stadium, blant mye annet, ble vurdert å gjøre Ogilvys Helgenen til Moores sønn, så hersker det liten tvil i denne serien om at det er den samme personen hele veien. Og for en fortid han har hatt! I Yesterday's Hero er det en gammel kumnpan fra et kommandooppdrag i Midt-Østen som dukker opp. Roy Gates (Ian Hendry) skal snart slippe ut av fengsel i Tyskland, og varsler Simon om at han har tenkt å hevne seg på major Cleaver (Flood) som fikk ham fengslet. Men er det hele sannheten? Mye av spenningen her kretser rundt det velbrukte trikset med å kjempe mot klokka, i tillegg til sedvanlig fin action. Ian Hendry hadde store problemer med alkohol på denne tiden, og virker i overkant snøvlete og sjanglete i flere scener. Men som den proffen han var, er han en formidabel fiende for Templar. 

The Poppy Chain

England/1978/Charles Crichton/Ian Ogilvy, Laurence Naismith, Gregoire Aslan, Jenny Hanley, Jonathan Burn m. fl.

-Well General, you're in command. What are your battle orders?

John Kruses manus til The Poppy Chain er såpass bra, at det hadde fungert som en langt bedre oppfølger til Charles Bronsons originale Death Wish enn de 4 middelmådige filmene som fulgte. Ei ung jente dør av en overdose, og hennes far, den pensjonerte generalen Platt (Naismith, kjent som dommer Fulton i The Persuaders) sverger hevn. Og hva er vel da bedre enn å følge med Simon Templar til Frankrike og gå etter mafiafamilien som produserer heroin i stor skala. Regissør Charles "A Fish Called Wanda" Crichton får ekstremt mye god action og fin spenning ut av både den korte spilletiden og TV-budsjettet her. Og Ogilvy opererer profesjonelt både med maskinpistol og bak rattet på sin røde Citroen 2CV. 

The Arrangement

England/1978/Peter Medak/Ian Ogilvy, Carolyn Seymour, Sarah Douglas, Michael Medwin, Ian McCulloch m. fl.

- It's no good. All the alcohol in the world won't drown this.

På 70- og 80-tallet var det ikke uvanlig at TV-serier gjorde seg bruk av både scener og plot fra mer eller mindre kjente spillefilmer. I The Arrangement har manusforfatter Anthony Terpiloff lånt ganske friskt fra Hitchcocks Strangers on a Train. Men takket være gode skuespillere og kjapp historiefortelling svinger det som bare det. Under en flytur fleiper forfatteren Sheila Northcott (Douglas) og Lady Greer Stevens (en veldig god Seymour) om å ta livet av hverandres ektemenn. Men da sistnevnte ser ut til å ville gjøre alvor av det, kontakter Sheila sin venn Simon Templar. De episodene av Return of the Saint som ikke baserer seg på velkjente actiontakter, har en tendens til å være merkbart mørkere i tonen enn originalserien var. Men den kler det godt, og gjør at den ikke skiller seg såå mye fra de realistiske krim'ene som skulle komme fra de britiske øyer utover på 80-tallet. Seymour og McCulloch husker kanskje noen fra spenningsserien Survivors, som gikk på svensk TV.    

The Armageddon Alternative

England/1978/Leslie Norman/Ian Ogilvy, George Cole, Anouska Hempel, Donald Houston, Frank Gatliff m. fl.

-Well I never knew a nightmare yet could stand up to a cup of my tea.

Igjen har vi å gjøre med et manus som ikke hadde trengt mye omskrivning for å fungere som en potensiell suksess på kino. Spennende handling, god action og vittig dialog. En gal vitenskapsmann (Cole) holder London by som gissel for å ha blitt fratatt stilling og posisjon flere år tidligere. Dersom myndighetene ikke henretter datteren til professor Loader (Gatliff), mannen som sparket ham, før klokken 15:00, vil han detonere en serie stadig større bomber - den siste en bærbar atombombe. Sammen med New Scotland Yard må Templar og datteren til Loader (Hempel) prøve å finne ut hvem det er som står bak, og hvor han har gjemt bombene. Den tidligere Bondbaben Hempel og Houston, kjent som en av skurkene i Ørneredet, er med å på å gi det hele en filmatisk aura. Mange vil nok også kjenne igjen George Cole fra den humoristiske krimserien Minder (1979 - 1994).    

The Imprudent Professor

England/1978/Kevin Connor/Ian Ogilvy, Carolyn Catherine Schell, Anthony Steel, Susan Penhaligon, Bill Simpson m. fl.

-Why did they have to ruin good whiskey by putting ice in it?

Om det lå noe i ryktene om at Ogilvy ble vurdert som en mulig agent-arvtaker etter Roger'n, så er det absolutt episoder som denne som kunne gitt ham en ekstra dytt. Igjen er han i tottene på den engelske etterretningstjenesten, og igjen viser de seg å ikke være til å stole på. Agent Max Boothroyd (Steel) har fått i oppgave av staten å passe på professor Edmond Bartlett (Simpson). Men professorens datter (Penhaligon) stoler ikke på oppdragsgiverne, og hyrer Simon til det samme oppdraget. Og akkurat det skal vise seg å være en god ide, da verken de snille eller de slemme skal vise seg å være dem de sier de er. Helikopter-, bil- og båtjakter hører selvsagt med. Men med en agent kalt Boothroyd (Qs opprinnelige navn i 007-filmene), eksotiske locations på den franske rivieraen, John Moreno fra For Your Eyes Only som sympatisk drosjesjåfør og Catherine Schell, med erfaring både som Bondpike og inspektør Clouseaus ekskone, som flørtende mistenkt, blir det skikkelig format over denne episoden.

Signal Stop

England/1978/Ray Austin/Ian Ogilvy, Ciaran Madden, Frederick Jaeger, Ian Cullen, Brian Glover m. fl.

-You know, I really could use some excitement.

Her beveger Templar seg i klassisk krimgåte-landskap igjen, med undertoner av både Agatha Christie og Raymond Chandler. Janie Lennox (Madden), en medpassasjer på toget Helgenen reiser med, ser et drap gjennom vinduet. Men da hun og Simon begynner å undersøke saken finner de raskt ut at noen har brukt mye ressurser på å dekke over hendelsen. Og politimennene på saken, Grant (Jaeger) og Taylor (Cullen), er ikke det minste hjelpsomme. Det ligger et realistisk og kynisk samfunnsbilde bak John Kruses manus her, og sammen med godt uttenkte spenningsscener og action vil den nok i ettertid være en av dem som vil bli husket lengst av seerne. Veteranen Brian Glover, et kjent ansikt fra An American Werewolf in London og Alien 3, spiller en av de mistenkte med sedvanlig pondus.

The Roman Touch

England/1978/Jeremy Summers/Ian Ogilvy, Laurence Luckinbill, Linda Thorson, Daniele Vargas, Kim Goody m. fl.

-I do very violent things to large men who hit small girls.

Når internasjonale problemløsere er i Roma, så betyr det som regel et møte med mafiaen. Hvilket også er tilfellet når Helgenen drar til den italienske hovedstaden for å møte popstjernen Michelle (Goody). Men gangstere i hvite dresser skal vise seg å være det minste problemet når vår manns protege blir truet av både sin egen produsent og ukjente kidnappere. Europeiske hovedsteder dannet ofte en mer fancy setting for spenning enn de samme gamle amerikanske og engelske bybildene. Og når de som her får være bakgrunn for en historie med god motorsykkelaction, skuddueller i støvete smug og slåssing i beige slengbukser, kan man nesten ikke forlange mer. Spagettiwestern-veteranene Daniele Vargas og Massimo Sarchielli yter bistand som henholdsvis sympatisk mafiasjef og engstelig småskurk.  

Tower Bridge is Falling Down

England/1978/Roy Ward Baker/Ian Ogilvy, John Woodvine, Alfie Bass, Fiona Curzon, Paul Maxwell m. fl.

-Just a word of advice: if you carry a gun in London, you need to be careful.

Få ting er et mer tilfredstillende TV-emne enn hevn over de onde. Så når London-gangsteren Ray Dennis (Woodvine) tar livet av kompanjongen sin (Sam Kydd), tilbyr Simon kona og datteren til offeret hevn i form av penger og fengselstid for drapsmannen. Og metoden han bruker er svindel. Under dekke av å være politiker med kontakter tilbyr Helgenen Ray nemlig en del av kaka når Tower Bridge skal selges til en rik amerikaner. Som vi vet fra andre filmer og TV-serier er det få banditter som er hardere enn de i London, så det ligger mye uutalt og uttalt vold i lufta når Ray begynner å skjønne hva som skjer. Men vår mann er selvsagt ikke bare et klokt hode, og avslutningen er selvsagt et oppgjør mann mot mann. Alfie Bass fra Dick Turpin er den gatesmarte sidekicken til Helgenen denne gang.

The Debt Collectors

England/1978/Leslie Norman/Ian Ogilvy, Anton Rogers, Mary Tamm, Diane Keen, Geoffrey Keen m. fl.

-I like to know why I look down gunbarrels.

Simon er igjen i tottene på den britiske etterretningen. Og ikke overraskende handler det atter en gang om å røyke ut en forræder i egne rekker. Da den dømte spionen Christine Hanson (Keen) rømmer fra fengsel dagen før hun skal løslates, ber søsteren hennes Helgenen om å finne ut hva som skjer. Men saker og ting er ikke så enkelt som oppdragsgiveren, og MI5-sjef Geoffrey Connaught (Rogers), vil ha Templar til å tro. James Bond-linken denne gang står Geoffrey Keen (forsvarsministeren i flere av Roger Moores 007-filmer på 70- og 80-tallet) for. Men episoden huskes nok lettere for en av de bedre biljaktene med Templars Jaguar, og det faktum at vår mann igjen ber Secret Service ryke og reise. Anton rogers og Neil McCarthy var begge med i Where Eagles Dare i 1968.

Collision Course
England/1979/Cyril Frankel/Ian Ogilvy, Gayle Hunnicutt, Derren Nesbitt, Stratford Johns, John Hallam m. fl.

-Oh Inspector, you've just taken the 'J' out of 'joy'.

I likhet med sin forgjenger, Roger Moore, fikk også Ian Ogilvy prøve seg som The Saint på det store lerretet. Som tidligere ble en dobbeltepisode klippet sammen og lansert som spillefilm i en del land i europa. Hvordan det gikk, sier historiebøkene ingenting om. Men på dvd i stua mange år senere er Collision Course helt klart en vinner. I episodene The Brave Goose og The Sixth Man etterforsker Simon en forsvinning midt under et båtrace, og han finner snart ut at en stjålet gullast har mye med saken å gjøre. Sammen med Annabelle West (Hunnicutt), enken etter en av de innblandede, havner han i Sør-Frankrike, hvor jakten etter hvert begynner å dreie seg rundt en mystisk 6. mann i ransligaen. Gayle Hunnicutt, Derren Nesbitt som lokal politimann og Stratford Johns som gjengleder spiller som om de er med i en kinofilm, og vår mann har fått mange fine actionscener å skinne i. Forfatteren Leslie Charteris kan skimtes i en scene fra havna i Marseilles. 

Hot Run

England/1979/Peter Sasdy/Ian Ogilvy, Rula Lenska, John Nolan, Lorraine De Selle, Barry Andrews m. fl.

-Girls who drink daquiri should never walk home alone.

Gjennom sin direkte-på holdning og spennende vinterlook er Hot Run en av de episodene man virkelig husker. Under en skiferie i Cortina, Italia nærmest snubler Simon over en gjeng som har planer om å rane en gulltransport. For å hevne drapet på broren til Templars venninne, Maria (De Selle), infilterer Helgenen banden for å sabotere tyveriet. Det er mye i denne episoden som minner oss om James Bondfilmen For Your Eyes Only (1981), og Ogilvy får vist til gagns at han behersker skigåing like godt som selveste Roger Moore. Spennende locations, fartsfylt handling og god action er selvsagt aldri av veien, heller. Manusforfatter Tony Williamson skrev senere vintersportfilmen Fire, Ice and Dynamite (1990) med nettopp Roger Moore i hovedrollen.

Murder Cartel

England/1979/TomClegg/Ian Ogilvy, Britt Ekland, Helmut Berger, Don Powell, Marne Maitland m. fl.

-I like to find out about the people I'm working for, whether they're amateurs or professionals.

Templar har knapt pakket ut av kofferten på hotellet i Roma, før hans gamle venn Hendricks (Roger Browne) fra CIA ringer og ber om hjelp. Nær sagt som vanlig, er det en forræder i rekkene og Helgenen må gå undercover. Denne gang som den høyprofilerte leiemorderen Brown (Sergio Doria). Mordkartellet, ledet av Laura (Ekland) og Vidal (Berger), har lenge vært høyt på lista til etterretningen. Men det er ikke før Simon blir involvert at arbeidet bærer frukter. Store stjerner på rollelista, fantastiske locations i Italia og et velskrevet manus gjør denne episoden til en virkelig vinner. Ogilvy er god på å spille tøff og hard, og actionscenene blir godt ivaretatt av Sweeney-veteranen Clegg. Nærværet av Ekland bringer selvsagt tankene hen til en viss engelsk agent. Men rollefiguren hennes her er noe helt annet enn Holly Goodnight.

The Obono Affair

England/1979/Peter Sasdy/Ian Ogilvy, Jack Hedley, Thomas Baptiste, Muriel Odunton, Paul J. Medford m. fl.

-I don't trust anybody. It's my saving grace.

Da Simon saboterer et attentatforsøk på dobbeltgjengeren til president og diktator Obono (Baptiste), blir han en viktig ressurs da sønnen Joey (Medford) blir kidnappet. Men datteren til Obono, Mora (Odunton) og sikkerhetssjefen Dyson (Hedley) ser ut til å vite mer om saken enn de forteller. Manusforfatter Michael Pertwee, en veteran fra både gamle Helgenen med Roger Moore, Gullguttene og Ogilvys nye versjon, har skrevet et tett og fint manus med både kamp-mot-klokka-spenning og god action. Og det er fortsatt både en overraskelse og en hyllest til hvor god han er, at syltynne og veeldig engelske Ogilvy kan spille såpass tøff og brutal når handlingen krever det. Over middels god episode.

Vicious Circle

England/1979/Sam Wanamaker/Ian Ogilvy, Elsa Martinelli, Tessa Wyatt, Gianrico Tondinelli, Mel Ferrer m. fl.

-If those two come near me, you'll have to re-decorate this fancy office of yours!

Simon er tilbake i Roma. Og måten manuset er skrevet på, og regien fra den ikke ukjente amerikanske skuespilleren Sam Wanamaker, gjør at vi straks tenker på italienske Poliziotteschi-filmer og Dario Argentos thrillere. Langt mindre blodig, selvsagt, men likevel kraftig understreket av flere filmplakater i en av scenene. Helgenens venn Roberto blir myrdet, og vår mann har flere mistenkte på blokka. Men de mistenkte er lite medelsomme, og en innpåsliten leiemorder gjør etterforskningen vanskelig. Flotte locations i Italia, og den sedvanlige intense innsatsen til Ogilvy gjør dette til en episode verdt å anbefale. Luciano Pigozzi, Brizio Montinaro og Guido Mannari er veteraner fra flere forskjellige italienske sjangere, og burde være velkjente ansikter for dem som leide en og annen b-film på VHS på 80-tallet.

Dragonseed

England/1979/Leslie Norman/Ian Ogilvy, Sam Wanamaker, Annamaria Macchi, Barbara Pilavin, Shane Rimmer m. fl.

-He gave me a few suspects. About a third of the human race.

I episode 22 er Ogilvy og Wanamaker fortsatt i Italia. Men denne gang har sistnevnte beveget seg foran kamera. Setting, handling og birolleskuespillere sørger også denne gang for at tankene vandrer til europeiske thrillere fra tidlig til seint 70-tall, men regissør Norman er ikke fullt så hard i klypa som Wanamaker var. Ikke til forkleinelse for actionscenene, de er like gode som alltid. Da sønnen til den tvilsomme forretningsmannen Domenico Cavalcanti (Wanamaker) blir drept mistenker Simon en i familien, og starter sin egen etterforskning. Sporene leder ham raskt til et par innleide mordere. Men hvem har betalt dem? Kanadiske Shane Rimmer, som var "amerikaner i England" i et utall produksjoner på 60-, 70- og 80-tallet, spilte også i en episode av Roger Moores Helgenen-serie. En engelsk produksjon spilt inn i Italia innebærer selvsagt en god del dubbing av skuespillere. Og de med øre for sånt vil muligens ha moro av at en av bøndene Simon snakker med har Blofelds stemme.

Appointment in Florence

England/1979/Peter Sasdy/Ian Ogilvy, Stuart Wilson, Carla Romanelli, James Aubrey, Rodolfo Bigotti m. fl.

-It's a pitty. You, all beauty, no brains.

Da en utbrytergruppe fra den italienske terrorgruppa Røde Brigader kidnapper og dreper en gammle venn av Simon, reiser vår mann til Firenze for å sette en stopper for deres virksomhet for godt. Politiet ønsker selvsagt ikke hjelp fra Templar. Men Lea Bartoni (Romanelli), kjæresten til en i gruppa, og gategutten Paolo (Bigotti) hjelper gjerne til. Et spennende manus, fin regi og gode actionscener gjør dette til en minneverdig episode. En skikkelig god skurk i Stuart Wilsons terrorleder Manfred hever også statusen betraktelig. Det er fristende å si at serien bare blir bedre og bedre, men det ville være å gni det inn at dette er den nest siste episoden noensinne.   

The Diplomat's Daughter

England/1979/Charles Crichton/Ian Ogilvy, Lynn Dalby, Murray Head, Karl Held, David Garth m. fl.

-Your guaranties fail to impress me.

Uansett hva grunnen var til kanselleringen, så virker det underlig nå i ettertid at Return of the Saint ble avspist med kun 1 sesong. Spesielt siden det virker som om den bare ble bedre og bedre. Her er Templar i Frankrike, hvor han etter å ha reddet ambassadør-datteren Marie de la Garde (Dalby) fra overfallsmenn snubler over en plan om å smugle heroin inn i England. Historien er relativt enkel, så regi-veteranen Crichton konsentrerer seg mer om action enn karakterutvikling. Men slåsskamper, skyting og bilkjøring i fotogene omgivelser blir aldri feil. Noen vil nok dra kjensel på Murray Head, som spiller de la Gardes bror, fra popvideoen "One Night in Bangkok" fra 1984. Den neste gangen vi så Ogilvy på norsk TV, var i komiserien Tom, Dick and Harriet, før USA og Hollywood lokket ham over dammen. Produsent Robert S. Baker lot, 17 år etter oppstarten med Roger Moores The Saint, spenningsseriene ligge. Men i en alder av 81 år var han med som produsent på Val Kilmers Helgenen-film i 1997.   

Nyeste kommentarer

24.04 | 10:00

Det ligger en kort kommentar på 007-siden.

08.04 | 18:41

Hei! Blir det review på nyeste Bond filmen?

04.02 | 23:31

Fede film

25.12 | 14:08

Jeg håper at NRK vil sende igjen serien om Derrick og Klein. Dette er en serie som ikke inneholder blodige scener men alikevel er spennende. Passer for alle.

Del denne siden